מחקר חדש מתפרסם בימים אלו , מעלה סימני שאלה לגבי היעילות של הפרסום המסורתי – One To many – הפורמט המוכר והידוע שבו מקור מסר אחד ( מותג, מפרסם) משתמש בערוצים שונים כמו טלוויזיה, עתונות ואתרי אינטרנט בכדי לשכנע אותנו להעדיף מוצר או חברה מסויימת.
המחקר , שהוא חלק מפרוייקט נרחב יותר המבוצע בימים אלו על ידי צוות דוקטורנטים לשווק בארצות הברית , בחן לאילו ערוצי שווק יש השפעה משמעותית עלינו , בהתפלגות לקטגוריות שונות המובילות את טבלאות תקציבי הפרסום.
המחקר בחן ארבעה ערוצי שווק ו 12 קטגוריות .
הפורמטים השווקיים שנבחנו :
- One To Many / ATL
פרסום מסורתי בטלוויזיה, עתונות ודיספליי באינטרנט לסוגיו השונים
2. SPOQ – Social Proof Of Quaity
התחום הצומח של השפעה הדדית בין אנשים המשתפים בחוויותיהם לגבי מוצרים ושירותים אותם צרכו. בעקר כל התחום של המלצות וחוות דעת אליהם הורגלנו להתייחס בקטגוריות כמו נופש ובתי מלון
3. UIA – User Initiated Advertisements
פרסום איליו אנחנו נחשפים כתגובה לבקשה או חיפוש שלנו ( בעקר שווק במנועי חיפוש)
4. Content Marketing
מותגים רבים הבינו שהדרך ליצירת ערך ובניית מערכת יחסים עם לקוחות , עוברת ביצירת תוכן רלוונטי עבור צרכנים פוטנציאליים והטמעה של חשיבת פאבלישרס.
הקטגוריות שנכללו במחקר זה היו : פנאי, שירותי רפואה, שירותים צרכניים, חינוך, תחום העצמה אישית, קניות אוןליין, שירותים פיננסיים, מוצרי צריכה, מדיה ותקשורת, קמעונאות מסורתית, רכב , מוצרי אלקטרוניקה.
כפי שניתן לראות – יש מספר קטגוריות , בהן לפרסום מסורתי , אין כמעט כלל השפעה . מרבית הקטגוריות האלו נכללות במגה תחום שהופך למשמעותי מאוד בתפיסה שווקית עכשווית, תחום הנקרא : Human Enhancement & Empowerment
כפי שניתן לראות בתחומים כמו פארמה, שירותי ביטוח ופיננסים, טיולים, נופש, לימודים, קניות אוןליין אימפולסיביות, בחירת שירותים כמו פסיכולוג, מאמן כושר או דיאטניות, בכל תחומים אלו ורבים אחרים , ההשפעה העיקרית היא של אנשים על אנשים, לא של פרסום על אנשים ולכן צריך להטמיע אסטרטגיית שווק שונה המשלבת השקעה ב SPOQ , תוכן ושווק במנועי חיפוש.
בתחומים כמו מוצרי צריכה ( בעקר FMCG ) , אלקטרוניקה ורכב – הפרסום המסורתי משחק עדיין תפקיד משמעותי.
המחקר רק במחצית הדרך אבל כבר בשלב זה הוא מסמן מהפכה תפיסתית בכל מה שקשור להקצאת משאבי שווק.
כתיבת תגובה