המונח יוטיפיקיישן מתייחס לתנועת צעירים והתבססותם בשכונות מסויימות בערים גדולות בדרך כלל. צעירים הגרים בריכוזים גדולים בשכונות שפעם היו זקנות, משפיעים על אופי השכונה, תרבותה, המחירים בשכונה וההתפתחות העסקית המקומית.
מונח זה אומץ גם על ידי התרבות הדיגיטלית אבל כאן הכוונה היא לתנועה של אנשים מבוגרים המאמצים פרופיל התנהגותי דיגיטלי צעיר המאפיין בדרך כלל את הילידים הדיגיטליים.
שכבת הגיל הכי צומחת מבחינת פעילות באינסטגרם (שיתופי סלפי למשל) היא נשים גילאי 40-45. זו עדיין קבוצה קטנה יחסית אבל מסמנת טרנד. נשים בגילאים אלו, מאמצות התנהגויות רשת שעד כה ראינו אצל בנות 18-20. הרצון להישאר צעיר בא לידי ביטוי כמובן במאמצים קוסמטיים ובבחירת לבוש אבל גם בהתנהגויות רשת.
מה זה אומר מבחינת אינסטגרם ?טרנד של נשים בוגרות "הנוהרות בהמוניהן לאינסטגרם" ישפיע על אוכלוסיית אינסטגרם. סביר להניח שבקרוב, צעירי הרשת יחפשו אלטרנטיבה. במקום איליו נוהרות אמהות דור ה x , הילידים הדיגיטליים מרגישים פחות נוח. פלטפורמות קהילה מאופיינות בנדידת עמים אחת לכמה שנים.לפני 15 שנים זה קרה ב ICQ ( מישהו זוכר את מותג העל הזה ?) רק בהפוך – ברגע שצעירים בשנות ה עשרים – שלושים שמו לב לנהירה של תלמידי תיכון משולהבים לפלטפורמה, הם נהרו לכוון אלטרנטיבות.מה זה אומר מבחינת מפרסמים ?אינסטגרם הופך להיות מדיום יעיל גם למותגים הפונים לקהל מבוגר יחסית. לקח למפרסמים זמן להבין שצעירים עוברים מפייסבוק לאינסטגרם ( מרבית תקציבי הפרסום מושקעים בפייסבוק) . יקח לפרסומאים ומפרסמים גם זמן להבין שאינסטגרם הוא כבר לא פלטפורמה המיועדת לצעירים בלבד.
כתיבת תגובה