יש אנשים שחיים בעולם הפיזי וקופצים לביקורים טקטיים בעולם הדיגיטלי. ישנם כאלה שחיים בעולם הדיגיטלי ויוצאים לעולם הפיזי באופן מדוד. העולם הדיגיטלי לא חיסל את העולם החווייתי – פיזי/ אופליין ומצד שני הפלטפורמות הדיגיטליות המגוונות השפיעו על חיי האנושות והרגלי הצריכה שלנו.
יש קטגוריות ומותגים היכולים לחיות לגמרי בעולם הדיגיטלי ( עולם התוכן, מדיה, גיימינג, קניות, היכרויות, ייעוץ, וכו) אבל לגבי חלק מהמותגים/ קטגוריות הדבר הנכון לעשות הוא יישום של אסטרטגיה פידיטלית – שילוב של פעילות המשכית – קורלטיבית פיזית ודיגיטלית.
מחקר שנעשה בנושא הרגלי קנייה של נשים מדור המילניום מציין שאסטרטגיה פידיטלית עשויה לעזור למותגים לשפר ביצועי הגעה , העדפה ושכנוע.
המחקר ,אשר התמקד בהרגלי רכישה של נשים מדור המילניום, מציין שכמעט 20 אחוז קונות אונליין מבלי לבקר בחנות פיזית , יותר מארבעים אחוזים מתחילות את מסע הקניות באונליין ומבצעות את הרכישה בחנות פיזית ואילו כעשרים אחוזים מתחילות את המסע ומבצעות את הרכישה באופליין. הדרך הנכונה להגיע אל קהל היעד היא לשלב פעילות קוהרנטית בין כל הפלטפורמות : אתר , רשת חברתית , מובייל וחנות אופליין.
פעילות שווקית הכוללת נוכחות יזומה בכל מרכיבי שרשרת המכירה , מבטיחה הצלחות בכל מה שקשור ל Conversion A – הגעה נכונה למקסימום נשים במטרה לגרות אותן לבחינת המותג ו – Conversion C – הפיכת המבקרות ללקוחות .
מאידך בכל מה שקשור ל Conversion B – יצירת מערכת יחסים ארוכת טווח ו Conversion D – הפיכתן של הנשים ל promoters של המותג , פעילות בפלטפורמות דיגיטליות היא הכרחית.
אמזון, שחקנית האוליין המובהקת ביותר בתחום הקניות,רכשה את רשת הול פודס (Whole Foods Market) רשת מוצרים אורגניים, תמורת 13.7 מיליארד דולר. עוד לפני כן, השיקה החברה חנויות ספרים אופליין ממותגות בארצות הברית. המטרה היא נוכחות מותג, הגעה משולבת למקסימום צרכנים והעמקת היצע מצרכים ומוצרים.
בעידן שבו צרכנים מדלגים מפלטפורמה אחת לשניה , בפוזיציה שבה לכולנו יש אלטרנטיבות מרובות כמעט בכל קטגוריה, נוכחות מותג חוצת פלטפורמות היא הכרחית . הטרנד בו שחקניות אוליין מובהקות יפזלו גם לפעילות אופליין הוא הגיוני . על אחת כמה וכמה – נכונים הדברים לגבי רשתות ומותגים שנולדו באופליין וחייבים לעשות טרנספורמציה מקצועית לדיגיטל , לכל המקומות בהם הצרכנים נמצאים.
כתיבת תגובה