פודקאסט הוא תכנית רדיו (בדרך כלל) המשודרת על גבי תשתית האינטרנט. לרוב, פודקאסט מורכב מרצף של תכניות ו/או אפיזודות ו/או פרקים . הדבר היפה הוא שלתוכן הזה ניתן להאזין בכל זמן, בכל מקום ובאמצעות כל מכשיר שבא לנו.
מבחינת אסטרטגיית שווק ומדיה, פודקאסט הוא פורמט אולטימטיבי של מיקרו פאבלישר ( מי שקורא את ROMI ברציפות , יודע שאני מאוד אוהב את הפורמט הזה) : בדרך כלל פודקאס מנוהל על ידי מישהו שהוא Passionate לתחום מסויים , אשר הקים לעצמו "תחנת רדיו" ופונה לקהל לא גדול מאוד אבל מאופיין בצורה מאוד ברורה – בדרך כלל – גם הקהל שייך לתשוקתיים לקטגוריה.
ניתן לפגוש בפורמט הזה תופעות של נאמנות, מעורבות, האזנה חוזרת ופרופיל מאזינים מפורט וברור – בקיצור – חלומו הרטוב של כל איש שווק.
במחקר שנעשה על ידי חברת טריטון https://www.tritondigital.com/
עולה כי 22% מהאמריקאים מעל גיל 13 מאזינים לפודקאסטים . 67% מהמאזינים עושים זאת באמצעות מכשירים ניידים 85% מהמאזינים מקשיבים לכל (או לרוב) התכנית , כמו כן בחלק גדול מהפודקאסטים, מחיר CPM הוא מהגבוהים שיש בתעשייה, כלומר – מפרסמים מבינים את העוצמה של הנאמנות, המעורבות והפורמט האינטימי.
פודקאסט הוא אחד הפורמטים היחידים שפרסומות מטורגטות כהלכה באמת ומשתלבות בטבעיות בשידור. התצורה האולטימטיבית של פרסומות Native ( פרסומות המשתלבות בחוויית השימוש של הצרכן) .
צריך לזכור שפודקאסט הוא אמצעי מדיה מאוד אישי. זה אומר שילוב של מקור אמין ( trust ) עם יכולות של משפיענים ( Influencers) .
בישראל יש מעט מידי פודקסטים – ובכלל פחות מידי מיקרו פאבלישרס משמעותיים – ולכן אולי גם המפרסמים עדיין לא ממש אימצו את הפלטפורמה היעילה הזו. באייטיון יש כ 250,000 פודקאסטים בכ- 100 שפות . בארצות הברית ובמערב אירופה, מדובר באמצעי מדיה מוצלח וכלכלי ביותר.
להערכתי במהלך השנתיים הקרובות זה יקרה גם בישראל. זה זול, זה עובד, זה כלכלי ויש לזה הרבה ערך למפרסמים ולמותגים.
,
כתיבת תגובה