השנים האחרונות שינו את היררכיית היעילות של תצורות ופורמטים של פעילויות שווק דיגיטלי. היום כבר ברור שמה שאנשים ( גם כאלו שאנחנו לא מכירים ) אומרים על מוצר או מותג משפיע על החלטות הקנייה שלנו הרבה יותר מכל קמפיין פרסומי של חברה ומותג. אנשים המשתמשים במוצר או צורכים שירות הם הסיגנל האמין ביותר בעינינו באשר לאיכותו של המוצר או השירות. זו הסיבה שזירת השווק מתחילה להתמקד יותר ויותר במונח:
Social Proof Of Quality- SPOQ
מותגים וחברות מבינים שהם חייבים להתייחס לתגובות משתמשים הנערמות ברשת כאל משאב או איום. בכל מקרה אף אחד אינו יכול יותר להתעלם מהכוח שיש לאנשים על כוונות הקנייה שלנו ומימושן.
חוויית גולשים , משתמשים או קונים היא התצורה המשמעותית ביותר של תחום UGC –Users Generated Content , משמעותית מבחינת ההשפעה על הצרכן ועל מהלכים של מיצוב ושווק. גל החברות המאפשרות למותגים ונותני שירותים למקסם את המשאב הזה הוא רק בתחילתו . דוגמא טובה לחברה מסוג זה שכבר גייסה עשרות מיליוני דולרים , היא חברת יוטפו
החברה מאפשרת לחנויות דיגיטליות לנהל את חוויות המשתמשים בצורה אופטימלית, לשלוט בתוכן המתפרסם ולהפיצו כחומר שווקי ברשתות חברתיות .
כפי שניתן לראות בפירמידת ההיררכיה של הפעילות השווקית, ניהול וניצול משאב זה היא הפעילות היעילה ביותר גם מבחינת ההחזר על השקעה שווקית .
כיצד ניתן לנהל ולמקסם משאב זה ? איך ניתן להכין תכנית שווק מבוססת על ביקורות משתמשים או לקוחות ?
- בבסיס של תחום זה עומדת ההנחה שיש לבנות מערכת יחסים עם משתמשים ולקוחות פוטנציאליים. על בסיס זה ניתן לבנות תכנית פעילות שמעודדת אותם לכתוב בקורות (טובות) ולשתף את חבריהם בחוויותיהם.
- פיתחו כמה שיותר "איזורי ביקורת" , ידידותיים וקלים לשימוש על הנכסים הדיגיטליים שלכם
- בקשו מהמשתמשים לכתוב בקורת. בעידן הדיגיטלי אנשים נוטים לכתוב. הזמינו אותם לעשות משהו שבאופן טבעי הם נוטים לעשות. לשתף !!!! אך זיכרו – חשוב להיות פרסונלי אך לא אמוציונלי. בתחום זה, פנייה אמוציונלית אינה יעילה. פניה אישית בהחלט מביאה לתגובה טובה יותר.
- רצוי ליזום תכניות נאמנות ללקוחות מבקרים/ משתפים. תגמלו אותם על בקורות שכתבו . תיגמול יכול להתבסס על צבירה של נקודות, הזמנה להנות ממבצע יחודי או זכיה בהטבה אישית .
- בקורות טובות זו הפרסומת הטובה ביותר עבור העסק שלכם. הפיצו אותן ברשתות החברתיות. זה התוכן השווקי האותנטי והמשפיע ביותר. פרסומות דינמיות הכוללות בקורות גולשים, זוכות לכפליים הקלקות ומורידות עלות להקלקה.
6. הגיבו למבקרים בצורה עניינית ובונה. נצלו את הדיאלוג הזה בכדי להשביח את מערכת היחסים שלכם איתם.
7. הכי חשוב – אינטראקציה במובייל מביאה ליותר בקורות ויותר שיתופים. המכשיר האישי שלהם, מייצר אצל משתמשים ולקוחות פתיחות רבה יותר להיות מעורבים.
צריך לזכור את הנוסחה המנצחת
Fresh, Relevant, Dynamic, Authentic UGC = better SEO performance
Inbound Marketing
מדרגה אחת מתחת למרכיב זה נמצא תחום השווק מבוסס תוכן. רבות נכתב על תחום מתפתח וחשוב זה. חברות ומותגים מבינים כיום שללא מערכת יחסים עם לקוחות, לא יהיה מהלך שווקי מוצלח וללא ערך מצידו של המותג , לא תתקיים מערכת יחסים .
מה שמביא את מרבית החברות להטמיע אסטרטגיית תוכן השמה את הצרכנים במרכז. תוכן שווקי ממוקד ביצירה והפצה של תוכן רלוונטי ובעל ערך עבור קהל יעד מוגדר עם מטרה ברורה – למשוך, לזכות בקשב מקהל היעד ולבנות איתו מערכת יחסים ארוכת טווח שעשויה להפוך לקשר עיסקי. חברות לומדות חנצל משאב זה לצורך מטרות העיסקיות, כמו מודעות למותג, יצירת מערכת יחסים, בידול מותגי, מכירה, שימור לקוחות ומכירה חוזרת המבוססת על נאמנות לקוחות.
חברות כמו נייק , הולמרט, אמריקן אקספרס , ורד בול הפכו לפאבלישרס לכל דבר ומשקיעות ביצירה והפצה של תוכן יותר מאשר בכל אפיק שווקי אחר. בשנים הקרובות יגדל חלקו של תחום זה בעוגת תקציבי השווק של כל החברות, מכל תחום בכל סדר גודל.
Pull Advetising
זוהי פעילות פרסומית המתחילה מדרישה של הצרכן . כאשר אנחנו מבצעים חיפוש של מוצר מסויים במנוע חיפוש, אנחנו יוזמים חשיפה של אופציות מוצריות היכולה לסמן את העובדה שיש לנו כוונת קנייה. זהו מרכיב משמעותי בדרך ליצירת מכירה או דיאלוג שווקי ולכן סוג זה של פעילות נמצא במקום טוב בפירמידת ההיררכיה . יותר מאשר פרסום בדחיפה
Pull Advertising
אשר חושף לנו מסרים פרסומיים ללא שרצינו בכך וללא שסימנו על כוונת קנייה – באנרים, מודעות טקסט ווידאו.
FOC
בין שני סוגי פרסום אלו, התמקם תחום חדש יחסית המתייחס לעובדה שאנחנו יכולים (ומאוד מעוניינים) להשפיע על חברים של חברים של המותג או על חברים של אנשי קשר שלנו. ב
מידה ואנחנו ,כמותג, מייצרים חברויות ענפות ברשת ואנשים מוכנים להיות חברים שלנו או עוקבים של המותג, יש סיכוי טוב שבאמצעות חברים אלו נצליח להגיע לחברים של אנשי הקשר שלנו.
בשלב הראשוני , חיבורים מסוג זה יעזרו למותג להבין מה החברים וסביבתם רוצים – אילו מוצרים, אילו שירותים, מה מעניין אותם, מה משפיע עליהם, על מי הם משפיעים וכדומה. עולם שלם של מידע שהוא אוצר גלום עבור כל מותג.
בשלב השני יוכל המותג לתפור הצעת ערך לחברים וחבריהם ולהנגיש להם את ההצעה בסביבה המאופיינת ברמת קשב גבוהה ( כידוע חברים מקשיבים לחברים אחרים יותר מאשר כל גורם שווקי אחר) .
E-PR
בקצה הלא אסטרטגי של הפירמידה נמצא תחום יחסי הציבור שעבר שינויים עם המעבר לרשת אבל נותר כמרכיב העשוי להשלים את שאר הפעילויות . כאן נכללים מהלכי יחסי ציבור קונבנציונליים ( קומוניקטים לאתרים, מפגשים עם עתונאים וכדומה) וגם כל התחום של גרילה מרקטינג ( פיזור אדבוקטים ודוברים מטעם המותג ברחבי הרשת)
כתיבת תגובה