כל מותג או בית עסק המכבד את עצמו, מייצר לעצמו אפליקציית מובייל. פלטפורמה זו הפכה להיות חלק משמעותי מתמהיל הנוכחות הדיגיטלית של כולנו.
יש בזה הגיון – אם מותג הצליח לשכנע אתכם להוריד את אפליקציית המובייל שלו ולהשתמש בה באופן קבוע פחות או יותר, הוא הופך להיות חלק מחיי היומיום שלכם. זהו חלומו הרטוב של כל איש שווק – הוא מכיר אתכם, יודע איפה אתם נמצאים, יכול להיות איתכם בקשר ( notifications ), להציע לכם מוצרים, תוכן או מבצעי הרגע האחרון. זה נקרא "חדירה מאושרת " למכשיר האישי שלכם. תענוג .
אז איפה הבעיה ?
בכל אחת מהחנויות הגדולות (אפל וגוגל) – יש בסביבות 2.5 מיליון אפליקציות על המדפים. צרכן אמריקאי מוריד למכשיר שלו בממוצע 80 אפליקציות במשך חיי המכשיר (שנתיים בערך) ומשתמש רק ב 13 מהן. כל השאר לא בשימוש.
במילים אחרות – התחרות על רמת הקשב של הצרכן ושכנועו לפעולה (הורדה ושימוש) – היא דמיונית. יצירת אפליקצייה היא מטלה קלה. לשכנע אנשים להוריד אותה לנייד שלהם – משימה קשה. להפוך אותם למשתמשים קבועים כולל retention – משימה כמעט בלתי אפשרית למרבית העסקים והמותגים. מרבית העסקים אינם יודעים כיצד לייצר בסיס משתמשים קבוע ונאמן. זו משימה לא פשוטה.
עך בסיס קשיים אלה, קיימת כיום נטייה של מותגים לעבור לאפיק תקשורת אחר עם לקוחות וצרכנים פוטנציאליים :
צ'אט בוט – קיצור של המילה רובוט. פלטפורמה המבוססת על בינה מלאכותית מאפשרת דיאלוג ואינטראקציה בין משתמש למותג. באמצעות הבוט, משתמש יכול לקבל מידע מהבוט של המותג, לשחק, להזמין כרטיסים או מוצרים וכדומה.
תעשיית המסרים ( , Telegram , Face Book, Viber , Snapchat ) הבינה את הפוטנציאל המסחרי ופתחו את פלטםורמות הצ'אט שלהן למותגים וחברות שמתחילות גם הן להבין את יתרונות הקונספט : קל לפיתוח, מהיר, מותאם למובייל ובעקר – "רוכב" על פלטפורמות צ'אט פופולריות מאוד , כך שיש סיכוי סביר לקדם את הבוט של המותג ולשמר רמת שימוש הגיונית.
תחום זה עדיין לא צפוף מאוד. לראשוניות בהחלט יש משמעות . לואי ויטון – מותג המוצרים והאקססוריז לפשוטי העם – השיק בוט יחודי על גבי פלטפורמת פייסבוק מסנג'ר . הבוט הנוצץ מאפשר ללקוחות להתייעץ, לקבל מידע ולשתף בחוויותיהם.
כמו שסבתא שלי היתה אומרת – אם לואי יכול , אז גם אתה יכול. באמת כדאי לכם .
כתיבת תגובה