תחומים כמו נאמנות צרכנים ,שכנוע לקוחות ושינוע משתמשים עוברים מהפכה אדירה המבוססת על שחקן טכנולוגי המאפשר לקיים מערכות יחסים בעולם הדיגיטלי – מטבעות מבוזרים Cryptocurrency – מטבע שנוצר באמצעים טכנולוגיים אשר ערכו לא נקבע לפי ערך סחורה או לפי קביעה של גוף מרכזי אחד, אלא לפי הסכמה בין רשת משתמשים (ביטקוין,את'ריום, ריפל וכו).
עקרון הכלי הפיננסי-שווקי-עיסקי הזה הוא שהוא פועל בסביבה שבה אין גוף מרכזי שמפקח על העסקות, אלא מערכת שלמה של מחשבים שמאשרים אותן. עסקאות מאושרות נחתמות ומוצפנות בתוך שרשרת בלוקים אינסופית .
המשמעות היא הקמת מערכת כלכלית לא מרוכזת — שהכוח הכלכלי לא יהיה בידי הבנקאים, אלא משהו הרבה יותר מבוזר.
כיום יש אלפי טוקנים – עליהם יתבסס מגרש העסקים החדש – במטרה למצוא מודלים חדשים למערכת היחסים שבין חברות האינטרנט למשתמשים. מטבעות מבוזרים יאפשרו מודלים עסקיים חדשים על בסיס פורמט חדש של דמוקרטיזציה – שבו כולם מתוגמלים. ( לא רק חברות כמו גוגל ופייסבוק שמתוגמלות על חשבון תכנים ומעורבות של משתמשים)
במילים אחרות – אנחנו צפויים להיות שותפים לסוג חדש של דמוקרטיזציה. העברה של כוח מהישויות המרכזיות שסוחרות במידע לבעלי המידע ביום יום ( המשתמשים)
כיום נהוג להתייחס לשני סוגי שחקנים מרכזיים בתחום:
- מטבעות קריפטו שמטרתו לשמור ולהעביר ערך ( כמו ביטקוין)
- אפליקציות המציעות מודלים עיסקיים חדשים ,מבוססי טוקן AppTokens – חברות המציעות שירותי תוכן, קניות, מידע, קהילה כפי שהכרנו בעבר אבל הוסיפו שכבה של תיגמול ומעורבות משתמשים על בסיס מטבע םנימי של המערכת.
איך זה משפיע על תחום התוכן?
אנחנו נראה יותר מיקרו פיימנט מבוסס טוקנים. הרעיון הוא לתגמל יצרני תוכן עבור תרומתם. מדובר בפלטפורמות תוכן המתגמלת כותבים במטבעות וגם את מפיצי התוכן ושאר הפעילים בקהילה. הפורמט פשוט – למי שיש יותר טוקנים , יש לו השפעה יותר משמעותית באתר. התוכן שלו יהיה מקודם, התגובות שלו מושמעות יותר .מי שפעיל יותר מקבל יותר טוקנים מהמערכת ( ניתן גם לקנות טוקנים)
דוגמא לחברה שהקימו מערכת מוניטרית סגורה ומפעילה מערכת יחסים מסוג זה בין הפלטפורמה לבין יצרני התוכן. https://steemit.com/
איך זה משפיע על תחום התקשורת ?
המערכת הדמוקרטית תאפשר להשתמש באמצעי תקשורת כמו תוכנת מסרים לא ריכוזית. לא מפוקחת. לא מנוהלת . שאינה אוספת עלינו מידע.השימוש בתוכנות מסוג זה יעלה טוקנים אבל המידע שלנו ישאר ברשותנו
איך זה משפיע על תחום המשחקים ?
פלטפורמות ואפליקציות משחקים מבוססות בהרבה מקרים על הנטייה של שחקנים להשביח את החוויה על ידי התקדמות ורכישת הרחבות ויישומים תוך כדי תנועה. התחום הזה הולך להיות מבוסס על רכישת טוקנים בכסף בכדי לקנות אביזרים, הרחבות ותוספות לעולם המשחק עצמו.תחום הגיימינג יהפוך למרקטפלייס של קניה/ מכירה מבוססת טוקנים עם אפשרות להמיר לכסף חיצוני.
איך זה משפיע על תחום הפרסום ?
תחום הפרסום נמצא בפינה לא סימפטית – מפרסמים איבדו אמון בסחורה אותה חשבו לקבל . שאלות כמו ,כמה אנשים באמת ראו את הפרסומת או כמה אנשים באמת מעורבים בפרסומות המשודרת , עומדות כעננה מעל המשך היחסים בין מותגים לפרסומאים ואמצעי מדיה. סימני שאלה אלו יכולים להיעלם עם הטמעה נכונה של יכולות בלוקצ'יין ומטבעות מבוזרים על ידי יישום פורמט של מעורבות ותיגמול אנשים הנחשפים לפרסומת. משתמש יקבל טוקן כל פעם שיוכיח צפייה בפרסומת, מפרסמים יקבלו דוחות מדוייקים ואמיתיים לגבי הגעה ומעורבות ומותגים ידעו בדיוק מה מידת החשיפה לכל פרסומת viewability
חברה אחת שכבר הטמיעה שירות מוצלח מסוג זה היא : https://basicattentiontoken.org/
איך זה משפיע על תחום המדיה ?
הפאבלישרס של השנים האחרונות הם שחקן חבוט ומפסיד – הוא מפסיד כסף (פרסומות) לגוגל ולרשתות החברתיות. בנוסף הוא מפסיד קוראים/משתמשים נאמנים לעולם החמקמק של הרשתות החברתיות. תחום המטבעות מבוססי בלוקצ'יין יכול להיות מצה מעניין לאסטרטגיית הצלה עבור אותן חברות מדיה : יותר פאבלישרס יכנסו לתחום של מיקרו פיימנט – מודל עיסקי חדש מבוסס טוקנים.
קוראים יקבלו טוקנים ככל שיבלו יותר זמן באתר או בכתבה. הטוקנים יתחילו להיסחר ולייצר כסף עבור שני הצדדים.
לסיכום – טכנולוגיית הבלוקצ'יין והמטבעות המבוזרים היא בשורה נפלאה לחברות תוכן, חברות מדיה, פרסומאים וכמובן לצרכנים והמשתמשים. זו מהפכה טכנולוגית שתוביל מהפכה אמיתית בתחומי המדיה, פרסום, תוכן ותקשורת. מהפכה אמיתית שמתרחשת אחת לעשרות שנים. חברות מדיה, פאבלישרס, פרסומאים וחברות תקשורת צריכים ללמוד את התחום ולייצר אסטרטגיה מעודכנת לשנים הקרובות.
כתיבת תגובה